SRPSKI SLUČAJ

Već 20 godina zastupnik, a kolege ne znaju tko je

14.06.2011 u 15:27

Bionic
Reading

Milovan Radovanović, zastupnik Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja već 20 godina sjedi u skupštini, a nikad nije izašao za govornicu, ako je vjerovati Kuriru. Prema pisanju tog tabloida, ne samo da građani Srbije ne znaju o kome se radi, već ni neki kolege s posla nemaju pojma tko je on

Srbija je kroz proteklih 20 godina prolazila kroz turbulentno razdoblje: ratovi, prosvjedi, ubojstvo premijera Đinđića, NATO bombardiranje, gubitak Kosova i brojni drugi događaji nisu dovoljno uzbudili Radovanovića da se ustane, ode do govornice i nešto kaže. S druge strane, da je govorio, možda ni ne bi još uvijek bio zastupnik.

Tako se u parlamentu od 250 zastupnika za njega malo zna za njega, bez obzira na to što je gotovo rekorder po vremenu provedenom u Skupštini. Osim njega, zastupnici koji 20 godina sjede u Skupštini Srbije su još su samo bivši radikal i današnji šef Srpske napredne stranke i oporbe Tomislav Nikolić i šef radikala u Srbiji dok je Šešelj u Haagu Dragan Todorović.

Kako se Radovanović rijetko javlja za riječ, Kurir je anketirao njegove kolege i većina ih je rekla da nikad nije čula za osobu s tim imenom. Tek kad su im pokazali sliku, shvatili su da se radi o radikalu.

A što kaže Radovanović na to da nitko živi nije čuo za njega?
'Ne zanima me previše to što kažete da me ne poznaju - mirnim glasom će ovaj radikal, bez pretjeranog uzbuđivanja. Razloge za neobičnu pasivnost za jednog zastupnika objašnjava sljedećim riječima: 'Ne izlazim često za govornicu i ne javljam se za riječ zato što pružam šansu mlađim kolegama da se afirmiraju.'