SIGURNOST RADNIKA

Sirija gori, a Hrvati očekuju nove poslove

14.06.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Iako se situacija u Siriji zaoštrila i prerasla u otvorni sukob vlasti u pobunjenika koji je kulminirao tenkovskih osvajanjem Jisra al-Shughoura, hrvatske tvrtke Crosco i Ina ne namjeravaju povlačiti Hrvate koji rade u toj zemlji

'Kontinuirano na dnevnoj bazi motrimo razvoj situacije u Siriji te ćemo sukladno tome prilagoditi svoje daljnje korake. Za sada nije bilo potrebe za poduzimanjem nikakvih izvanrednih mjera', rekli su nam u odnosima s javnošću Ine.

Podsjetili su da je INA je izradila kompleksan sveobuhvatni plan za izvanredne situacije koji se sastoji od niza koraka i mjera, od kojih je jedan i evakuacija radnika.

Glasnogovornik ministarstva vanjskim poslova Mario Dragun također nam je potvrdio da zasad nema nikakvih zahtjeva za evakuacijom. 'Čak suprotno, imamo zahtjeve za neke nove poslove, ali o tome ne mogu više govoriti', rekao nam je Dragun.

U Siriji trenutačno boravi oko tristotinjak hrvatskih državljana, od čega se najveći broj odnosi na radnike koji su na privremenom boravku (oko 250), a ostatak su hrvatski državljani koji uslijed obiteljskih ili drugih prilika trajno borave u Siriji.

Prosvjedi protiv sirijskog predsjednika Bašara al-Asada traju od 18. ožujka, a u neredima u brojnim sirijskim gradovima poginuo je velik broj osoba.