Svijet PRESUDA DO PETKA

Sutra počinje suđenje Josefu Fritzlu

Suđenje Josefu Fritzlu, koji je gotovo četvrt stoljeća držao zatočenu svoju kćer kao seksualnu robinju u podrumu svoje kuće, počet će u ponedjeljak u austrijskom gradu St. Poeltenu.

Fritzl će se suočiti s pravdom ovoga tjedna u procesu koji je već nazvan "Suđenjem stoljeća". Pitanje je, međutim, što će značiti pravda u slučaju 73-godišnjeg Fritzla iz grada Amstettena koji je priznao zatočavanje i silovanje njegove kćerke Elizabeth tijekom 24 godine, i s kojom je imao sedmero djece.

Tužitelji su Fritzla optužili i za ubojstvo tvrdeći da je novorođenče koje je umrlo 1996. moglo preživjeti da je odvedeno liječniku. On je također optužen za silovanje, incest, prisilu i robovlasništvo. Fritzlov odvjetnik Rudolf Mayer je agenciji Associated Press rekao da će njegov klijent priznati krivnju po većini optužbi osim za umorstvo i robovlasništvo.

Suđenje bi trebalo trajati pet dana, proces pred osmeročlanom porotom će voditi troje sudaca a presuda se očekuje 20. ožujka. Mayer je rekao da bi suđenje moglo biti i ranije zaključeno. Fritzlu po austrijskm zakonu prijeti kazna doživotnog zatvora.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još