Svijet MILORAD DODIK

Mogu dobiti metak u čelo, ali u zatvor neću

  • Autor: An. S.
  • 14.3.2009 11:59:13
  • 14.3.2009 11:43:17

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik komentirajući izjavu pomoćnika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA-e) Dragana Lukača da svi 'kriminalci i diktatori završe u grobu ili iza rešetaka', rekao je da postoji mogućnost da 'dobije metak u čelo', ali da u zatvoru sigurno neće završiti

On je gostujući na Radio-televiziji Istočno Sarajevo ocijenio da je podnošenje izvještaja SIPA-e Tužilaštvu BiH protiv javnih osoba iz Republike Srpske rezultat političke igre. 'Cijelu priču pokrenuli su strani tužitelji i suci u pravosudnim institucijama BiH, osjetivši da im se mandat bliži kraju i da neće imati političku podršku za njegov produžetak', kazao je Dodik.
On je naglasio i da postoji selektivan pristup u procesuiranju ratnih zločina pred Sudom i Tužiteljstvom BiH i da su u 90 posto slučajeva u ovim pravosudnim institucijama procesuirani samo Srbi.

Govoreći o četiri teritorijalne jedinice, Dodik je kazao da nema govora da u okviru budućih ustavnih promjena bude formiran distrikt Sarajevo, a koji će obuhvatiti dio RS i da je to san političara iz FBiH.

'Bošnjački političari, zbog činjenice da u Sarajevu gotovo i nema Srba i Hrvata, spasonosnu priču traže u distriktu Sarajevo koji bi obuhvatio i općine koje pripadaju RS', kazao je premjer RS.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još