Svijet JOŠ ČETIRI DO KRAJA

Hrvatska zatvorila poglavlje ribarstvo

  • Autor: Hina
  • 6.6.2011 17:35:06
  • 6.6.2011 17:31:40

Hrvatska je u ponedjeljak na međuvladinoj konferenciji o pristupanju zatvorila pregovore u poglavlju Ribarstvo i tako napravila veliki korak prema završetku pristupnih pregovora, što je sada pitanje tjedana.

'Vrlo smo zadovoljni ishodom današnje konferencije i siguran sam da ovo nije zadnje poglavlje koje zatvaramo ovaj mjesec i sada je kraj pregovora iza ugla', rekao je glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak. Pristupna konferencija održana je na veleposlaničkoj razini, odnosno na razini glavnih pregovarača.

'Također smo zadovoljni i sadržajem dogovora u poglavlju Ribarstvo. Mislim da su svi naši vitalni interesi na Jadranu, interesi hrvatskog ribarstva i ribara u potpunosti zaštićeni i s optimizmom gledamo na to kada će Hrvatska kao članica EU-a biti u još boljoj mogućnosti štititi svoj nacionalni interes, a to je zaštita Jadrana i svih onih koji na Jadranu i od Jadrana žive', rekao je Drobnjak.

Mađarski veleposlanik Peter Gyorkos, čija zemlja predsjedava EU-om u ovom polugodištu, izjavio je da je predstavnik Europske komisije na današnjoj pristupnoj konferenciji najavio da će nacrti pregovaračkih stajališta za preostala četiri poglavlja uskoro, sljedećih dana, biti poslana Vijeću EU-a.

'Pozorno smo pratili što je rekao predstavnik Europske komisije, koji je rekao da su sada pri kraju s izradom nacrta pregovaračkih stajališta za preostala četiri poglavlja i da će sljedećih dana biti dostavljena Vijeću EU-a. Mogu vam jamčiti da će mađarsko predsjedništvo, bude li ocjena Europske komisije pozitivna, učiniti sve da se pregovori završe do kraja našeg mandata', rekao je Gyorkos.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još