RATNI ZLOČINAC MLADIĆ

'Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio'

06.06.2011 u 12:04

Bionic
Reading

'Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio i presudio sam sebi. Ali sada kada sam već tu, tražim da ispunite moje zahtjeve i osigurate mi odmah adekvatnu zdravstvenu njegu, posjete rodbine, supruge i sina, kao i odvjetnika. U suprotnom ću prestati uzimati lijekove koje imam kod sebe, kao i hranu koju mi donosite', prijeti Ratko Mladić Haškom sudu, kako javlja srpski Blic

Ratko Mladić zatražio je od Haškog suda da mu omogući financiranje odvjetnika jer, kako je sam rekao, za to nema dovoljno sredstava.

Ako sud ne omogući isplatu odvjetnika, Mladić je rekao da u tom slučaju neće imati obranu i da će ga to primorati na štrajk glađu, piše srpski Blic.

Mladić, inače, prema pisanju Blica, ne boluje od karcinoma. Njegovo loše zdravstveno stanje posljedica je dvaju moždanih udara, od kojih se prvi dogodio 1996. godine. U to vrijeme liječio se, navodno, na Vojnomedicinskoj akademiji. Tada prepisanu terapiju primijenio je sam. Istu tu terapiju, bez konzultacija, počeo je primjenjivati i dvanaest godina kasnije, 2008. godine, kada je doživio drugi moždani udar te se nije prestajao liječiti na svoju ruku sve do uhićenja.

Srpski optuženici u Haagu poslali su zahtjev da se u Haag pošalje tim liječnika iz Srbije koji bi ih pregledao.