IZVOR ZARAZE MESO?

Slovenac nije zaražen smrtonosnom E.coli

06.06.2011 u 11:00

Bionic
Reading

U Sloveniji je proteklog tjedna zabilježen slučaj bolesnika zaraženog bakterijom escherichijom coli. Kako piše 'Delo', rezultati analize pokazali su da pacijent nije zaražen opasnim tipom bakterije E. coli. Izvor zaraze je vjerojatno meso

Bolesnik kojemu su prvi testovi dijagnosticirali bakteriju escherichiju coli primljen je u utorak sa krvavim proljevom i visokom temperaturom u bolnicu u Slovenj Gradecu na sjeveru zemlje, ali je zbog poboljšanja zdravstvenog stanja otpušten na kućno liječenje dva dana kasnije, objavili su slovenski mediji u nedjelju.

Direktor bolnice u Slovenj Gradecu Janez Lavre izjavio je da je bolesnik cijelo vrijeme boravio u Sloveniji, tako da je isključio mogućnost da se zarazio u Njemačkoj, gdje je zabilježena većina slučajeva opasne zaraze.

Rezultati analiza koje je proveo Institut za javno zdravstvo Maribor, pokazali su da bolesnik nije zaražen smrtonosnim tipom E. coli, što je potvrđeno u bolnici u Slovenj Gradecu.

U Slovenj Gradecu ističu da bakterija E. coli O157 nije agresivna i opasna.

Najčešći izvor soja O157 su neke govedine i peradi, tako da je, čini se, i u ovom slučaju izvor zaraze meso, piše 'Delo'.