POETIČAN ZAVRŠETAK

Nerazdvojni blizanci franjevci umrli isti dan

05.06.2011 u 10:05

Bionic
Reading

Jednojajčani blizanci, franjevački svećenici Julian i Adrian Riester, koji su se tijekom života vrlo rijetko razdvajali, umrli su istoga dana, u razmaku od samo nekoliko sati, obojica od srčanog udara u 92. godini, prenosi BBC

Julian i Adrian Riester pohađali su školu zajedno, zajedno su putovali, a i franjevačkom redu pristupili su zajedno. Rođeni su u Buffalu. Dugo su živjeli u državi New York, a potom su se zajedno preselili na Floridu. Veći dio života proveli su samostanu na Sveučilištu Sv. Bonaventure u New Yorku.

'Ovo je gotovo poetičan završetak njihovih iznimnih i međusobno isprepletenih životnih priča', rekao je glasnogovornik Sveučilišta Sv. Bonaventure, Tom Missel. 'Kada shvatite da su njih dvojica gotovo sve u životu radila zajedno, ne iznenađuje previše činjenica da su umrli istoga dana', rekao je Missel. Na njujorškom sveučilištu radili su kao vrtlari i stolari i, kako su rekla njihova franjevačka braća, bili su iznimno spretni.

U samostanu Sv. Bonaventure živjeli su u odvojenim sobama, no dijelili su isti telefon koji bi istodobno zvonio obojici. Blizanci, čija su prava imena Jerome i Irving, nikad nisu otkrili tko je od njih dvojice rođen prvi.