Svijet SLUČAJ GOOGLE

SAD zatražile od Pekinga istragu o hakiranju

Sjedinjene Države zatražile su od Pekinga da istraži najnovije tvrdnje Googlea da je njegov sustav elektronske pošte bio izložen velikom hakerskom napadu koji je potekao iz Kine, objavio je u petak State Department

'Izrazili smo zabrinutost Kinezima zbog tih optužbi i zamolili ih da ih ispitaju', rekao je glasnogovornik State Departmenta Mark Toner na brifingu za novinare. Toner je odbio iznijeti pojedinosti o tome što je preneseno kineskoj strani, te vjeruje li američka vlada da je Peking možda imao ulogu u navodnom hakerskom napadu.

Kazao je kako ga istraga o slučaju priječi da govori više o Googleovim tvrdnjama. 'Mi ih shvaćamo ozbiljno i izrazili smo zabrinutost Kinezima', rekao je Toner.

Google je ovoga tjedna objavio da je otkrio i spriječio kampanju čiji je cilj bila krađa lozinki sa stotina računa Gmaila, uključujući one visokih dužnosnika američke vlade, te kineskih političkih aktivista i novinara.

Toner
je ponovio da State Department nije imao dokaza da su njegovi zaposlenici bili metom hakerskog napada, koji uz Google ispituje i FBI.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još