Svijet SRETNE OKOLNOSTI

Djevojčica rođena u zrakoplovu za Madrid

Putnica na letu španjolske zrakoplovne tvrtke Iberije na liniji Malabo-Madrid rodila je u petak ujutro zdravu djevojčicu zahvaljujući primalji, pedijatru i liječniku koji su se našli u zrakoplovu, objavio je španjolski zračni prijevoznik

'Do poroda je došlo usred leta, po noći, nešto više od dva sata nakon polijetanja zrakoplova iz glavnog grada Ekvatorijalne Gvineje', priopćila je Iberia.

U avionu Airbusu A319 našli su se igrom slučaja primalja, pedijatar i još jedan liječnik. Pomogli su ženi pri porođaju koji je bio 'vrlo brz', tvrdi zrakoplovna tvrtka.

Djevojčica je dobro, a teži tri kilograma. Let nije trebao biti skrenut s trase, a majka i dijete po dolasku u Madrid prevezni su u bolnicu.

Glasnogovornica Iberije objasnila je da tvrtka 'preporuča' trudnicama da ne putuju avionom, ali 'ne može nikom zabraniti da leti'.

'Žena je imala sreće da je bilo toliko medicinskog osoblja pored nje. Radilo se o posebnim okolnostima. Mlada majka, koja inače živi u Madridu, vraćala se iz Ekvatorijalne Gvineje u koju je otputovala na sahranu', rekla je glasnogovornica Iberije.

Radi se o petom djetetu koje se rodilo na Iberijinom letu u povijesti kompanije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još