STRAVIČAN ZLOČIN

Vlasnica crikveničkog hotela ubijena u Rusiji

01.06.2011 u 11:24

Bionic
Reading

U ruskome gradu Sankt Peterburgu ubijena je Ana Belogolova, poslovna žena i vlasnica crikveničkog hotela Park. Hrvatskom javnošću vijest je počela kružiti tek danas, premda se ubojstvo dogodilo još krajem travnja

Belogolova je imala 41 godinu. U Rusiji je bila vlasnica lanca peterburških apoteka i medicinsko-estetskih centara Fialka. Navodno je ubijena na vrlo brutalan način, oštrim predmetom, a u krevetu je pored nje pronađen njen teško ranjeni prijatelj srpskog podrijetla. Prema drugoj verziji, umrla je od gušenja, ali je njen stan pritom bio prepun krvi.  Identitet srpskog muškarca nije poznat. Navodno je na kombinaciji srspkog i ruskog svjedočio kako su ih napali nepoznati ljudi, ali medjima kruže i verzije da ju je mogao usmrtiti i on sam.

Prema pisanju Fontanke, nakon dolaska policije završio je u bolnici, ali kao uhapšeni pacijent osumnjičen za ubojstvo. Dodatno zbunjuje informacija da je u stanu ubijene nađeno oproštajno pismo za koje se ne doima vjerojatnim da ga je doista ona napisala.

U Hrvatskoj je Belogolova, pored hotela, posjedovala i vilu u Opatiji. Novi list piše da je namjeravala više ulagati u ovdašnji turizam, ali je imala velikih problema s birokracijom.  

Stranica Poslovni Peterburg piše da se biznis Belogolove od 1993. godine razvijao stabilno, ali je u zadnje vrijeme upao u financijske probleme nakon širenja na područje estetske medicine.

Inače, naručena ubojstva u poslovnoj sferi i dalje predstavljaju veliki problem za Rusiju, više od deset godina nakon što je država uspjela u određenoj mjeri iskorijeniti gangsterske bande (ili su se one same legalizirale) te prevesti sferu biznisa na nešto civiliziraniju razinu.