Svijet VLADIMIR VUKČEVIĆ:

'Bez Hadžića priča o suradnji s Haagom nije završena'

'Završili smo velik posao, ali još je jedno ime na našoj listi. Haag neće odustati od zatvaranja kompletne priče o suradnji Srbije s Haagom. Goran Hadžić ostao je na slobodi. Nisu to novi pritisci, to je stari zahtjev. Serge Brammertz, čestitajući mi na Brijunima, rekao je da sada mora pisati novo izvješće UN-u', rekao je tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević nakon izručenja Ratka Mladića Haagu

On drži da je uspješnosti akcije sigurno doprinijelo to što se sve odvijalo daleko od očiju javnosti. 'Zanimljivo je da nakon uspješne operacije dolaze i teorije zavjere koje su pratile i Karadžićevo uhićenje. Rusi su ga doveli, radio je na građevini, inscenirano je uhićenje.To je rezultat strpljivog i profesionalnog rada Akcijskog tima i službi sigurnosti', rekao je Vukčević i ponovio da će tužiteljstvo istražiti tko je sve pomagao Mladiću u skrivanju, 'pogotovo one za koje se sumnja da su to radili u strukturama vlasti'.

U povodu tužbe Mladićeve obitelji za vraćanje novca koji je oduzet prilikom jedne od pretraga njihove kuće, pod obrazloženjem da je bio namijenjen pomaganju skrivanja haškog optuženika, Vukčević je rekao da 'pomaganje članu uže obitelji nije kazneno djelo'.

'Sada je očito da je obitelj pomagala Mladiću u skrivanju jer je lociran u kući svog bliskog rođaka. Sud će odlučiti o eventualnom vraćanju oduzetog novca, s tim da je u tijeku pretkazneni postupak protiv određenog broja osoba iz Srbije za sudjelovanje u ubijanju ratnih zarobljenika u Srebrenici', pojasnio je Vukčević.

Više o slučaju Ratka Mladića čitajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još