Svijet POSLOVNI POTEZ

Islamska zajednica u Mostaru iznajmila minaret za predajnik

Hrvatski telekom iz Mostara (HT-Mostar) postavio je antene za mobilnu telefoniju na minaret džamije Tabačica smještene u srcu mostarskog starog grada, a neuobičajeni poslovni potez u cijelosti je dogovoren s predstavnicima lokalne islamske zajednice, piše u utorak sarajevski Dnevni avaz

List piše da su brojni Mostarci bili prilično iznenađeni kada su ugledali antene na minaretu jedne od najstarijih gradskih džamija, no ispostavilo se da u tome s poslovnog aspekta nema ničega prijepornoga.

'Za postavljanje antene potpisali smo ugovor s s medžlisom Islamske zajednice Mostar', izjavio je glasnogovornik HT-Mostara Vanja Gavran.

Objasnio je da tvrtka Siemens, koja je i postavila antenu na minaret, nije izvodila nikakve radove za koje bi bila potrebna građevinska dozvola, a zasad je u tijeku probni rad kako bi se provjerila razina elektromagnetnog zračenja i ishodile stalne dozvole.

Cijeli posao ocijenili su, međutim, spornim u agenciji koja skrbi za zaštitu spomeničke cjeline mostarskog starog grada.

Direktor te agencije Miralem Fajić kazao je da je odmah pozvana federalna inspekcija koja je obavila provjere i, s obzirom na to da se radi o urbanoj cjelini koja je pod strogom zaštitom UNESCO-a, izdala nalog da se antena ukloni.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još