Svijet SERIJA EKSPLOZIJA

IKEA: Napadnuti smo 'velikim petardama'

Eksplozije u trima IKEA-inim trgovinama u ponedjeljak u Belgiji, Francuskoj i Nizozemskoj uzrokovale su petarde i švedska tvrtka za proizvodnju i prodaju pokućstva u utorak je ponovno otvorila svoje trgovine, izvijestila je njezina glasnogovornica

Detonacije koje su zaposleniku IKEA-e i zaštitaru u Belgiji prouzročile tek probleme sa sluhom uzrokovale su 'veće petarde', rekla je Charlotte Lindgren, glasnogovornica IKEA-e. 'Nismo primili baš nikakvu prijetnju', dodala je.

Sve IKEA-ine trgovine u Europi u utorak ujutro su normalno radile, nakon temeljite provjere u trima trgovinama u kojima su se detonacije dogodile, kazala je. Trgovine su pretražili psi. Napadači nisu otkriveni.

Lindgren nije htjela reći jesu li u drugim trgovinama uvedene mjere sigurnosti.

Belgijska policija je u utorak počela provjeru svih IKEA-inih trgovina u zemlji pošto su dan ranije eksplozivne naprave male snage i iste konstrukcije eksplodirale u Gentu te u Eindhovenu i Lilleu. Po ranijim riječima glasnogovornice belgijskog tužiteljstva An Schoonjans radilo se o manjim eksplozivnim napravama skrivenima iza alarmnih uređaja koji su aktivirani daljinskim upravljačem.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još