ISPUNJAVANJE ŽELJA

Mladića uz jako osiguranje odvezli na kćerkin grob

31.05.2011 u 08:48

Bionic
Reading

Bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, haaški optuženik Ratko Mladić posjetio je u utorak ujutro grob svoje kćeri Ane na beogradskom groblju, objavio je zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić

Konvoj vozila u kojem je bio Mladić napustio je zgradu Specijalnog suda za ratne zločine oko šest sati ujutro. Uz veliko osiguranje posjetio je grob svoje kćeri na Topčiderskom groblju, što mu je bila velika želja koju su, kako je rekao Vekarić, pristali ispuniti i sud i tužiteljstvo. Mladić se na groblju zadržao dvadesetak minuta, a u njegovoj pratnji bio je i liječnik.

Ana Mladić je u ožujku 1994. godine pronađena mrtva u obiteljskoj kući u beogradskom naselju Banovom brdu. Po službenoj verziji, počinila je samoubojstvo hicem iz očeva pištolja.

Beogradski sud u petak je odlučio da postoje svi uvjeti za Mladićevo izručenje u Den Haag. Njegov odvjetnik jučer je poštom uložio žalbu na tu odluku, a tročlano žalbeno vijeće treba se sastati danas. Ukoliko žalba bude odbijena, Mladić bi već tijekom dana mogao završiti u Scheveningenu.