KRVNIK IZA REŠETAKA

Mladić bi da ga pregleda predsjednica parlamenta Srbije

28.05.2011 u 16:51

Bionic
Reading

Ratko Mladić pozvao je javnost u Srbiji da ne izaziva nerede zbog njegova uhićenja da ne bi došlo do krvoprolića na ulicama, prenio je njegove želje odvjetnik Miloš Šaljić novinarima ispred Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu

Odvjetnik i dalje tvrdi da mu je zdravstveno stanje konfuzno i loše, a tražio je i da ga pregleda, osim liječnika, predsjednica parlamenta Srbije Slavica Đukić Dejanović, javlja Blic.rs. Ona je inače kadar Miloševićevih socijalista koji su se nakon smrti velikog vođe navodno reformirali i čine dio vladajuće koalicije s Tadićevom Demokratskom strankom i drugim manjim partijama.

Na pitanje zašto Mladić traži da ga pregleda baš predsjednica parlamenta, Šaljić je odgovorio da general nije obrazložio taj svoj zahtjev.

Šaljić je rekao i da Mladić ne priznaje Haaški tribunal i ne osjeća se krivim.
'Mladić je svjestan da ide u Hag, ali jedino se želi malo oporaviti prije odlaska', naveo je Šaljić i naglasio da je haškom optuženiku bilo omogućeno da nasamo priča s obitelj i niko ih nije uznemiravao. Također je najavio da će žalbu na rješenje o izručenju predati najvjerojatnije poštom u ponedjeljak.