BEOGRAD I NOVI SAD

U prosvjedima zbog Mladića privedeno 86 osoba

27.05.2011 u 14:31

Bionic
Reading

U Srbiji je na prosvjedima zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića privedeno 86 osoba, protiv 38 su podnesene kaznene prijave, a protiv 54 prekršajne prijave. Situacija u Srbiji je stabilna, kaže direktor policije Milorad Veljović, javlja Mondo

Dvadeset i pet osoba, zbog narušavanja javnog reda i mira, tijekom jučerašnjeg dana zadržano je u pritvoru; radi se pretežno o mlađim osobama.

Riječ je o lakšim prekršajima i kaznenim djelima napada na službene osobe i nasilničko ponašanje.

Stupanj sigurnosti od jučer je podignut na viši nivo i za sada policija nema naznaka da bi u ovom trenutku moglo doći do eventualnih ekscesa i narušavanja javnog reda i mira u većem obujmu, piše Mondo

Direktor policije Milorad Veljović kaže za B92 da je stupanj sigurnosti podignut i zbog preventivnih i zbog sigurnosnih razloga.

Veljović kaže da policija nije zabranila okupljanje, već da svaki skup koji se održi mora biti prijavljen, odnosno da se mora poštovati zakon.

'Mislim da je situacija u Srbiji potpuno stabilna, da policija i druge sigurnosne strukture kontroliraju situaciju, da nema nagovještaja da će doći do narušavanja javnog reda i mira, barem ne u nekom većem obujmu', izjavio je Veljović.

Prethodnog dana oko 700 nezadovoljnih građana okupilo se u dva odvojena prosvjeda u Beogradu i Novom Sadu.

Prosvjedi u Novom Sadu