MANJAK DJEVOJAKA U JAGODINI

Gradonačelnik daje 3.000 eura za sklopljeni brak

29.05.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Kako bi u svom gradu smanjio broj samaca, gradonačelnik Jagodine u Srbiji odlučio se na nesvakidašnji potez. Ove će sezone, kako je najavio, o trošku grada na more poslati sve neženje i sve neudane djevojke iz tog mjesta starije od 38 godina s nadom da će među nekima od njih planuti iskra te da će morska ljubav završiti brakom

'U okviru akcije borbe protiv bijele kuge koju provodi Jagodina do rujna ćemo o trošku grada na more poslati sve muškarce, neženje i sve neudane djevojke starije od 38 godina, u nadi da će doći do ženidbe i udaje', pojasnio je u utorak svoju neobičnu strategiju gradonačelnik Jagodine, Dragan Marković Palma.

Dodao je da na području Jagodine trenutačno ima 700 neoženjenih muškaraca starijih od 38 godina, a samo 70 djevojaka, zbog čega njegovu gradu, kako je rekao, hitno treba još 600 djevojaka. Gradonačelnik je stoga pozvao djevojke da se što prije jave. Podsjetio je i da je Skupština grada Jagodine donijela odluku da svako sklapanje braka nagradi sa 3.000 eura, uz uvjet da je barem jedan od mladenaca stariji od 38 godina.

Odluka, čiji je cilj poticanje samaca da uplove u bračnu luku, stupila je na snagu 1. siječnja, a do sada je sklopljeno šest brakova koji su ispunili uvjete za dobivanje novčane nagrade grada. Bračni život parova koji od grada dobiju 3.000 eura, po pisanju srpskih medija, nadzirat će Centar za socijalni rad, a radnici Centra moći će u svakom trenutku zakucati na njihova vrata kako bi provjerili žive li supružnici doista u bračnoj zajednici.