Svijet ODVJETNIK MILOŠ ŠALJIĆ

'To više nije stari Mladić, on je promijenjena ličnost'

Odvjetnik Ratka Mladića Miloš Šaljić za tportal je pokušao opisati kako se Mladić ponašao na sudu i kako se osjeća. Pri tome je zaključio da je on danas 'potpuno promijenjena ličnost' i da nije ubrojiv

Odvjetnik Šaljić jutros je sumnjao da će Mladić i danas biti sposoban odgovarati na pitanja zamjenika srpskog tužitelja za ratne zločine Brune Vekarića. Tako nekako se i dogodilo - Mladić nije odgovarao na pitanja tužitelja.

'Mladić je u lošem psihofizičkom stanju, gubi se, ne zna o čemu priča i ne vjerujem da će i danas biti ispitan. Imao je posljednjih godina tri moždana udara, posljednji je bio 2008. godine. Preživio je uz to i dva srčana udara, tako da sigurno nije mogao proći i bez psihičkih promjena. Na njemu se vidi da je promijenjena ličnost', kaže Šaljić.  

Na pitanje je li se izjasnio o krivnji za zločine, njegov odvjetnik tvrdi da o tim događajima još nije govorio, ali da je jasno naglasio da 'ne priznaje Haški sud i da želi odgovarati samo svome narodu'.

Upitan kako to da se Mladić skrivao upravo u mjestu Lazarevu kraj Zrenjanina, i to u kući svoga rođaka, odvjetnik kaže: 'On nije u posljednje vrijeme razmišljao realno i racionalno te se zato tamo skrivao. Da je to stari Ratko Mladić, sigurno ne bi više bio tamo. On definitivno nije potpuno ubrojiv, ali o tome još moraju prosuditi vještaci.'

Više o slučaju Ratka Mladića čitajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još