KOLEKTIVNO SLJEPILO

'Dijelio sam kruh s Mladićem na gradilištu'

27.05.2011 u 09:53

Bionic
Reading

'Bio je običan fizički radnik. Građevinar. Radili smo zajedno i još sam u šoku. Ne mogu vjerovati da je Milorad Komadić ustvari Ratko Mladić', teškim, gotovo nečujnim glasom, u ekskluzivnoj ispovijesti za srbijanski Blic dvadesetogodišnji student R. R. iz Zrenjanina ispričao je kako je na građevini u zrenjaninskoj Novoj industrijskoj zoni radio s Ratkom Mladićem

Kada je student jučer na vijestima čuo da je uhićen bjegunac, shvatio je da je u ljeto 2010. godine dijelio radnički kruh s Mladićem. Počele su mu se vraćati slike s gradilišta, zajednički ručak s Mladićem, alias Komadićem.

'Ne vjerujem... Milorad Komadić, pa ja sam poznavao čovjeka, radio sam s njim! Eto koliko smo bili kolektivno slijepi. Sličio je na Mladića, čak sam ga i pitao je li svjestan koliko, ali sam samoga sebe uvjerio da to nije to, da zvučim kao neki teoretičar zavjere. Odakle Mladić na gradilištu? Kad ono, to jest on', nastavlja zrenjaninski student.

On je, kako sam tvrdi, Ratka Mladića ili Milorada Komadića upoznao prošlog srpnja, na jednom od gradilišta u novoj zoni Zrenjanina poznatoj po tome što je Europska unija financirala radove na objektima.

Više detalja o navodima studenta Blic donosi u tiskanom izdanju.

Mladić nije prvi haški optuženik koji je navodno otišao u građevinare. General Vlastimir Đorđević, koji je u veljači u Haagu osuđen na 27 godina zatvora zbog ratnih zločina nad Albancima na Kosovu, uhićen je 2007. u Budvi gdje je radio upravo kao građevinski radnik.