NEUGODAN RAZGOVOR NA CNN-u

Tadića napali da je Srbija znala gdje je Mladić

27.05.2011 u 08:55

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Boris Tadić sinoć je dao intervju uživo za američku kabelsku informativnu mrežu CNN gdje je na izravno pitanje o tome je li istina da su srpske vlasti cijelo vrijeme znale gdje se nalazi Ratko Mladić i da su samo čekale pogodan trenutak da ga uhite, odgovorio da su te priče smeće

Predsjednik Srbije Boris Tadić sinoć je dao intervju uživo za američku kabelsku informativnu mrežu CNN gdje je na izravno pitanje o tome je li istina da su srpske vlasti cijelo vrijeme znale gdje se nalazi Ratko Mladić i da su samo čekale pogodan trenutak da ga uhite, odgovorio da su te priče smeće.

'Kad je riječ o tom komentaru da smo godinama znali gdje je Ratko Mladić, upotrijebit ću nimalo diplomatski rječnik - to je smeće', rekao je Tadić za CNN. Onda su mu pustili izjavu žene koja je svoje voljene izgubila u Srebrenici i koja je to također ustvrdila te onda ponovno upitali Tadića: 'Mislite li da su riječi ove žene također smeće?'

CNN nije, poput ostalih europskih informativnih mreža, kako su to i sami primijetili na RTS-u u specijalnoj emisiji o uhićenju Mladića, pao pod utjecaj 'sjajno obavljenog posla' sa 16 godina zakašnjenja, već se usmjerio na razloge zašto se s tim poslom toliko kasnilo i tko je ratnog zločinca štitio toliki niz godina.

Tadić je rekao da ne zna točno tko je štitio Mladića koji je u bijegu od kraja 1996. godine, dodajući da je u početku procesa imao zaštitu nekih pripadnika srpske vojske, ali da su ga kasnije štitili samo malobrojni članovi obitelji.

'U početku tog procesa, potpuno sam siguran da su ga štitili neki ljudi u našoj vojsci, ali na kraju tog procesa, ne vjerujem da je to bio slučaj', rekao je Tadić.

General Mladić uhapšen je jučer u selu Lazarevu kod Zrenjanina, nakon 16 godina bijega. Godine 1995. optužen je pred Haškim tribunalom za ratne zločine koji uključuju genocid, sudioništvo u genocidu, zločin protiv čovječnosti i kršenje običaja ratovanja.