POGLED KA RUSIJI

Kako do čvršćih veza s Moskvom?

26.05.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Međunarodna konferencija 'Pogled ka Rusiji', u organizaciji Akademije za politički razvoj i uz potporu Hrvatske gospodarske komore, održat će se sutra i preksutra u Zagrebu s ciljem da javnosti približi Rusiju kao zemlju zanimljivu za gospodarsku, kulturnu i svakovrsnu drugu suradnju, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare

Hrvatska javnost zaokupljena je pridruživanjem Hrvatske Europskoj uniji, zbog čega u drugi plan odlaze druge teme, a jedna od njih su odnosi s Rusijom kao zemljom koja pruža nebrojene mogućnosti suradnje, smatra izvršna direktorica Akademije za politički razvoj Nevena Crljenko.

Stoga je ambicija konferencije Pogled ka Rusiji upoznati hrvatsku javnost s društvenim, gospodarskim i drugim procesima u Rusiji koji će pomoći boljem upoznavanju te zemlje, dodaje.

Hrvatska je, smatraju u Akademiji za politički razvoj, u posljednjih dvadeset godina mogla biti gospodarski znatno prisutnija u Rusiji nego što je to trenutno.

Na programu konferencije su tematski blokovi 'Rusija danas - o čemu govorimo kada govorimo o Rusiji', 'Rusija u globalnoj perspektivi', 'Rusija iz hrvatske perspektive', 'Ruska ekonomska snaga' te 'Imperij i njegovi rubovi'.

O tim temama govorit će domaći i ruski politolozi, političari, novinari i poslovni ljudi.

Članovi organizacijskog odbora najavili su da sljedeće godine planiraju organizirati konferenciju o Kini.