Svijet LIJEČNIČKA PROCJENA

Fidel Castro mogao bi živjeti 140 godina

Otac kubanske revolucije Fidel Castro, koji će u kolovozu proslaviti 85. rođendan, mogao bi živjeti 140 godina, rekao je u srijedu jedan od njegovih bivših liječnika Eugenio Selman-Housein

Selman-Housein je u srijedu otvorio međunarodnu konferenciju stogodišnjaka u Havani. Na Kubi živi 1.551 stogodišnjak, što je svjetski rekord u odnosu na broj stanovnika.

Fidel Castro će unatoč svim medicinskim problemima zbog kojih se 2006. povukao iz politike 'živjeti 140 godina', rekao je Selman-Housein, koji je dugo godina bio na čelu Castrova liječničkog tima.

Da bi ljudi živjeli 120 godina moraju biti motivirani, hraniti se zdravo prehranom bogatom voćem i povrćem, prestati pušiti i biti fizički aktivni, rekao je Selman-Housein (81), koji tvrdi da je Kuba idealno mjesto za to jer ima 'vladu koja jedina na svijetu na prvo mjesto stavlja narod'.

Kubanci imaju besplatno zdravstveno osiguranje, ali s prosječnom plaćom od 15 eura na mjesec teško si mogu priuštiti zdravu hranu kakvu zagovara Selman-Housein.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još