ŽIVOT U PROŠLOSTI

U Beogradu proslavljen 'Dan mladosti'

25.05.2011 u 19:40

Bionic
Reading

U povodu 'Dana mladosti' 25. svibnja, datuma koji se slavio kao rođendan nekadašnjega predsjednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita, u Beogradu su mu u srijedu njegovi poštovatelji izrazili počast u Kući cvijeća u kojoj se nalazi njegov grob.

Kao i svake godine, Titova udovica Jovanka Broz među prvima je položila vjenac na njegov grob, a potom i njegov unuk Joška Broz, zatim izaslanstvo Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) te brojni građani pristigli iz Srbije i ostalih bivših jugoslavenskih republika.

Titov grob obišli su brojni njegovi poštovatelji te položili vijence i štafete, koje su pristigle iz Makedonije, Crne Gore, srbijanskih gradova, kao i zajednička hrvatsko-slovenska štafeta pristigla iz Umaga.

Kako javljaju srbijanski mediji, u Beograd je stigla i štafeta iz Libije.

Održan je i prigodni umjetnički program u organizaciji srbijanske Komunističke partije, čiji je predsjednik Joška Broz, koji je poručio kako će se njegova stranka boriti da uđe u srbijanski parlament.

Doživotni predsjednik SFRJ Josip Broz Tito umro je 4. svibnja 1980. godine u Ljubljani, a njegova smrt često se povezuje s početkom procesa koji su rezultirali raspadom Jugoslavije.