Svijet DER SPIEGEL OTKRIVA

Pilot nije bio u kabini kada se srušio Air France!

  • Autor: P. S.
  • 23.5.2011 16:38:11
  • 23.5.2011 15:24:36

Što se dogodilo na letu Air Francea koji se srušio u Atlantski ocean na putu iz Rija u Pariz? Prema informacijama kojima raspolaže njemački Der Spiegel, iz analize snimača podataka leta čini se da pilot Marc Dubois nije bio u kabini u vrijeme smrtonosne nesreće

Sudbina Air Francea 447 bila je zapečaćena u samo četiri minute. To je kratko vremensko razdoblje započelo s prvom porukom upozorenja na monitoru zrakoplova, a završilo je njegovim padom u Atlantski ocean između Brazila i Afrike, pri čemu je poginulo svih 228 putnika.

Ono što su francuski istražitelji izvukli iz snimke sugerira da je bilo tehničkih poteškoća, ali i ljudske pogreške, piše njemački Der Spiegel.

Izvori bliski istraživačkom timu su rekli da snimke pokazuju da Marc Dubois, pilot, nije bio u kokpitu u vrijeme kad je nevolja započela. Dubois je odmah požurio natrag u kokpit.

'Dao je upute dvojici kopilota kako da spase zrakoplov', rekao je izvor Spiegelu. No njihovi pokušaji da spase zrakoplov bili su uzaludni.

Do sada se vjerovalo da je zrakoplov uletio izravno u oluje, ali putanju leta zabilježila je crna kutija koja navodno pokazuje da je posada pokušavala pronaći najsigurniji mogući put kroz oluju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još