Svijet LIBIJA

Razjareno mnoštvo napalo autobus s novinarima

Autobus s troje novinara koji je u subotu iz Tripolija išao prema tuniskoj granici napalo je razjareno mnoštvo na ulazu u grad Zuaru, 100 km zapadno od Tripolija, rekao je jedan od napadnutih novinara

Autobus je prolazio pokraj kontrolne točke i benzinske crpe na kojoj je desetak automobila čekalo u redu kada je novinar kineske televizije Phoenix TV počeo snimati prizor, rekao je Guy Desmond, reporter agencije Reutersa.

‘Razjareni muškarci, među kojima su barem trojica bila naoružana pištoljima i nožem, razbili su vrata i ušli u autobus’ prijeteći novinarima, želeći doznati njihovo državljanstvo i za koje novine rade.

Pedesetak gnjevnih muškaraca okružilo je zatim novinare, ali su vojnici na obližnjoj kontrolnoj točki počeli pucati u zrak kako bi rastjerali napadače koji su na koncu tek probušili gume autobusa.

Policija je zatim privela naoružane napadače a novinare je prepratila u hotel Rixos u Tripoliju.

Nestašica goriva u nekoliko zadnjih tjedana uzrokuje sve veću napetost na zapadu zemlje koji je uglavnom pod nadzorom režima koji za nestašicu optužuje NATO-ovu ‘pomorsku blokadu’ što onemogućuje uvoz nafte u zemlju u kojoj nema javnog prijevoza.

NATO je u četvrtak na Sredozemnom moru zaplijenio tanker na putu u Libiju, zbog sumnje da će se njegov teret iskoristiti za opskrbu snaga pukovnika Moamera Gadafija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još