Svijet ŠATORI I PANCIRKE

Pentagon šalje pomoć libijskim pobunjenicima

Pentagon je u petak priopćio da je libijskim pobunjenicima poslao pakirane obroke a uskoro će im pružiti i druge oblike neoružane pomoći koja uključuje odore, šatore i pancirke

SAD i NATO saveznici, uključujući Britaniju i Francusku, provode zračne udare na libijske vladine snage kojima žele onemogućiti libijskog vođu Momaera Gadafija u korištenju vojne sile protiv civila.

No gotovo dva mjeseca od kada je NATO preuzeo zapovjedništvo nad akcijom sukob je došao u pat poziciju jer su pokušaji pobunjenika da stignu do Tripolija zaustavljeni.
NATO je pak u petak ustvrdio da su zračni napadi oslabili mogućnosti vladinih snaga za napadanje pobunjenika i prisilili Gadafija na skrivanje.

Predsjednik Barack Obama koji zazire od toga da bude dublje uvučen u sukob isključio je mogućnost slanja američkih kopnenih snaga u Libiju i umjestio toga nada se da da će kombinacija političkog i vojnog pritiska srušiti Gadafija.

Pentagon je objavio da je poslao 120 tisuća obroka, kao i vreće za pijesak, materijale za izradu barikada, osobnu opremu i drugu vrstu neoružane pomoći.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još