Svijet ANALIZA OSAMINIH DOKUMENATA

Obama poručio teroristima neka se pripaze

Teroristi iz Al Kaide trebaju se ‘pripaziti’ jer su Sjedinjene Države počele proučavati dokumente pronađene u skrovištu Osame bin Ladena, rekao je u petak predsjednik Barack Obama u prigodi posjeta sjedištu CIA-e

Tijekom posjeta djelatnicima američke obavještajne središnjice u njezinu glavnom stožeru u Langleyju, u Virginiji, kod Washingtona, Obama je pohvalio rad agenata koji je omogućio napad na Bin Ladenovo skrovište 2. svibnja u Abotabadu u Pakistanu, u kojemu je vođa Al Kaide ubijen.

Riječ je o ‘najvećem uspjehu obavještajne službe u povijesti SAD-a’, istaknuo je predsjednik rekavši da će ‘obavještajni stručnjaci kroz naraštaje proučavati ono što ste svi postigli’.

‘Danas bi svakom teroristu u mreži Al Kaidi bilo bolje da se pripazi, jer ćemo pregledati sve videosnimke, proučiti svaku fotografiju, pročitati svaku od više milijuna stranica. Pratit ćemo svaki trag. Ići ćemo kamo god nas on odvede. I dovršit ćemo posao. Pobijedit ćemo Al Kaidu’, upozorio je Obama koji je nakon govora dobio velik pljesak.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još