5,9 PO RIHTERU

Dvoje poginulih, 79 ozlijeđenih u potresu u Turskoj

20.05.2011 u 07:19

Bionic
Reading

Najmanje su dvije osobe poginule, a 79 je ozlijeđeno u potresu magnitude 5,9 Richtera koji je u četvrtak navečer pogodio sjeverozapad Turske, rekao je u petak turski ministar za zaštitu okoliša Veysel Eroglu.

Turski seizmološki zavod objavio je da je epicentar potresa bio nedaleko od grada Simava u pokrajini Kutahyji. Agencija Anadolija objavila je da u potresu ima srušenih zgrada. Lokalna televizija prikazala je snimke uplašenih stanovnika gradova pokrajine Kutahyje, te medicinskih vozila poslanih u potresom pogođena područja.

Podrhtavanje tla osjetilo su na širokom području sjeverozapada Turske sve do grada Izmira na Egejskom moru, pa i u najvećem turskom gradu Istanbulu.

Jedna je osoba poginula skačući u panici iz potresom pogođene zgrade, javila je agencija Reuters prenoseći riječi predstavnika lokalne vlasti.Turski seizmološki observatorij objavio je da je epicentar zemljotresa, koji se dogodio u 23,15 sati, bio je u provinciji Kutahya, nedaleko Simava, čiji stanovnici su u šoku i u kojemu prema riječime očevidaca ima povrijeđenih. Lokalna televizija objavila je slike uplašenih stanovnika Kutahya, te medicinskih vozila poslanih u potresom oštećena područja.

Zemljotres se, javljaju agencije, osjetio u širokom pojasu, sve do grada Izmira na Egejskom moru, pa i u Istanbulu.