Svijet 'NEKOREKTNE AKTIVNOSTI'

Kanada protjeruje pet libijskih diplomata

Kanada je odlučila protjerati pet libijskih diplomata koji rade u libijskom veleposlanstvu u Ottawi s obrazloženjem da se bave 'nekorektnim' aktivnostima, objavilo je u utorak navečer kanadsko ministrarstvo vanjskih poslova.

Pet diplomata označeno je kao 'persona non grata' zbog aktivnosti koje su 'u suprotnosti s obavljanjem njihovih normalnih diplomatskih aktivnosti', navodi se u priopćenju kanadskog ministarstva u kojemu se ne precizira o čemu je točno riječ.

Ti diplomati i njihove obitelji 'trebaju se odmah spremiti na odlazak', dodaje ministarstvo u priopćenju ne navodeći identitet diplomata niti dužnosti koje obavljaju u veleposlanstvu.

Kanada, koja sudjeluje u operacijama NATO-a u Libiji s lovačkim i patrolnim zrakoplovima te fregatom, nije prekinula odnose s Libijom, no prekinula je s aktivnostima svojega veleposlanstva u Tripoliju. Što se tiče libijskog veleposlanstva u Ottawi, ono ostaje otvoreno, navodi kanadsko ministarstvo.

Kanada ocjenjuje političko tijelo pobunjenih Libijaca, Nacionalno prijelazno vijeće, 'valjanim sugovornikom' i ono odnedavno ima predstavnika u Kanadi koji je u kontaktu sa službenom Ottawom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još