Svijet TKO GOVORI ISTINU?

Libija tvrdi da je pogodila NATO-ov brod, NATO opovrgava

Libija je u utorak objavila da su njezine snage pogodile jedan NATO-ov ratni brod dok je on ispaljivao projektile na područja u zapadnim djelovima grada Misrate koji drže pobunjenici, no NATO je tu informaciju opovrgnuo.

Libijska državna televizija objavila je da su libijske snage 'pucale (na ratne brodove) i jednog izravno i snažno pogodile'. Nisu navedeni nikakvi drugi detalji. Reuters iz Kaira navodi kako trenutno nije moguće provjeriti takva izvješća.

Dužnosnik NATO-a je, međutim, u utorak navečer u Bruxellesu opovrgnuo izvješće libijske državne televizije da su libijske snage pogodile saveznički ratni brod ispred obala grada Misrate.

'To je potpuno izmišljeno', ustvrdio je dužnosnik dodajući da je u kontaktima s operativnim zapovjedništvom u Napulju provjereno te da nema niti jednog NATO-ova broda toliko blizu obali da bi ga mogle pogoditi snage pukovnika Moamera Gadafija.

Dužnosnik je ukazao na činjenicu da do ovoga izvješća dolazi 24 sata nakon što je jedan NATO-ov brod uspješno spriječio napade na Misratu jurišnim čamcima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još