SKUP PROTIV HOMOFOBIJE

Kršćanin izbacio lezbijku iz invalidskih kolica

17.05.2011 u 16:08

Bionic
Reading

Skup podrške homoseksualaca i lezbijki Međunarodnom danu borbe protiv homofobije, koji se održao u australskom Adelaideu, prekinuli su uznemireni članovi lokalne kršćanske crkve

Oko 200 ljudi okupilo se pred zgradom parlamenta kako bi izrazili podršku Međunarodnom danu borbe protiv homofobije i transfobije. Ubrzo su se pojavili i pripadnici crkve pod nazivom 'Adelaide Street Church'.

Organizator okupljanja Jason Virgo rekao je da je jedna žena izgurana iz svojih invalidskih kolica, pa je pozvana policija.

'Mala skupina desničarskih kršćana pojavila se i počela mahati zastavama, unositi se ljudima u lica, vikati, a neki su završili u tučnjavi', rekao je Virgo.

'(Imali su) znakove s natpisima 'Bog mrzi griješnike'... niti jedan natpis ne bi trebao sadržavati poruku 'Bog mrzi', dodao je Virgo.

'Doći na naše skup i izreći nešto što mi držimo homofobičnim, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, pokazuje da nemaju ni najmanje poštovanja. Mi nikada ne bismo išli u njihovu crkvu i poremetili stvari na način na koji su to oni danas učinili', rekao je Virgo.

Član crkve Damien Gloury rekao je da su prosvjednici napali njih zbog širenja kršćanskih poruka.

'Samo smo propovijedali Bibliju i citirali da je homoseksualnost grijeh. Nismo mislili ništa poremetiti jer mi volimo svakoga, možda može zvučati da osuđujemo ljude, ali mi smo samo propovijedali Bibliju', rekao je Gloury.

'Napali su nas, neki od nas su udareni, naše transparente su bacali na pod. Ti ljude mrze nas jer ovoj naciji objavljujemo kršćansku poruku', dodao je Gloury.

Glasnogovornica policije rekla je da je policija maknula jednu osobu zbog remećenja javnog reda i mira, ali nitko nije uhićen.