NAVODNE PRIJETNJE SVJEDOKINJI

Veliki maestro: Odbijen zahtjev za izuzeće USKOK-ovaca

11.03.2009 u 13:52

Bionic
Reading

Ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Dinko Cvitan danas je odbacio zahtjev odvjetnika šestero optuženika u slučaju 'veliki maestro' za izuzećem USKOK-ovih tužitelja u tom postupku Ksenije Pavić i Darka Žegarca

ZAGREB - Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić kratko je za Hinu izjavio da je odvjetnički zahtjev odbijen kao zakonski neutemeljen.

Izuzeće tužitelja u "velikom maestru" odvjetnici su tražili zbog navodno nezakonitih i neustavnih postupaka na štetu svjedokinje iz Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Vesne Čizmar

U jučerašnjem svjedočenju na zagrebačkom Županijskom sudu ona je optužila policiju da su joj prilikom saslušanja u lipnju 2007. prijetili i tjerali je da izmišlja i opisuje kako bi se moglo manipulirati ponudama u privatizacijama. Za vrijeme ispitivanja u policiji bio je nazočan i zamjenik ravnatelja USKOK-a Darko Žegarac, dok je s njom u večernjim satima u vozilu na putu do zagrebačkog Županijskog suda, gdje je također ispitana, bila zamjenica ravnatelja USKOK-a Ksenija Pavić, kazala je svjedokinja.

Obrana je tvrdila da je svjedokinja tada ispitana u okviru tzv. hitnih istražnih radnji za koje nisu postojali zakonski uvjeti, jer su svi osumnjičenici iz afere "maestro" već bili uhićeni, da je bila emocionalno iscrpljivana te da je iskaz davala pod prijetnjom da će biti pritvorena i odvojena od djece.

Suđenje se nastavlja sutra.