Svijet BUSH O OSAMINOJ LIKVIDACIJI

'Čovjek je mrtav. To je dobro'

U svom prvom neformalnom komentaru nakon smrti Osame bin Ladena, bivši američki predsjednik George W. Bush rekao u petak da nije bio 'presretan' na vijest o smrti Osame bin Ladena, ali je ocijenio 'dobrim potezom' izvođenje operacije mornaričkih komandosa Navy SEAL u Pakistanu u kojoj je likvidiran teroristički vođa

Prema ABC News-u, Bush je na skupu oko 1.800 menadžera investicijskih fondova u Las Vegasu rekao da je pokrenuo potragu za Bin Ladenom prije gotovo deset godina, nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2011., 'ne iz mržnje već radi vršenja pravde'. Ipak, 'čovjek je mrtav. To je dobro. Osamina smrt je velika pobjeda u ratu protiv terorizma', rekao je Bush.

Bivši vrhovni zapovjednik, poznat po obećanju da će pravda stići one koji su odgovorni za napade 11. rujna 2001. i da će ih 'dimom istjerati iz njihovih rupa', objavio je priopćenje nakon napada na Bin Ladena, u kojem je istakao da 'taj važan uspjeh označava pobjedu za Ameriku, za ljude koji traže mir u svijetu, i za sve one koji su izgubili najmilije 11. rujna 2001'.

Bush je kasnije odbio poziv da posjeti 'Ground Zero' (Nulta točka) u New Yorku, s predsjednikom Barackom Obamom, četiri dana nakon što je Bin Laden ubijen, a odbio je i zahtjeve za intervjuima.

Obama je nazvao Busha i bivšeg predsjednika Billa Clintona nakon napada u Pakistanu 2. svibnja, kako bi ih osobno izvijestio o smrti Bin Ladena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još