Svijet HRVATSKI RADNICI U SIRIJI

Sigurnost na prvom mjestu, ali nema potrebe za evakuacijom

U Siriji se nastavljaju krvavi obračuni prosvjednika i režima. Situacija je odavno više nego ozbiljna, međutim iz Ine poručuju da još uvijek nema potrebe za evakuacijom hrvatskih radnika

'Kontinuirano i na dnevnoj bazi motrimo razvoj situacije u Siriji te ćemo sukladno tome prilagoditi svoje daljnje korake. Zasad nije bilo potrebe za poduzimanjem bilo kakvih izvanrednih mjera', poručuju iz Ine.

Naglašavaju da je Ina izradila kompleksan plan za izvanredne situacije koji se sastoji od niza koraka i mjera, od kojih je jedan evakuacija radnika.

'Pripremili smo se za različite scenarije razvoja situacije, s obzirom da nam je sigurnost našeg osoblja na prvom mjestu', rekli su iz Ine u razgovoru za tportal.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija podsjeća da je s predstavnicima tvrtki iz Hrvatske, koje u Siriji imaju svoje radnike, održalo sastanke.

'Tom prigodom predstavnici tvrtki upozoreni su na moguću eskalaciju sukoba i daljnje pogoršavanje stanja u toj zemlji. Napominjemo pritom da odluku o eventualnoj evakuaciji iz Sirije donose same tvrtke', rekli su u MVPEI-u.

'Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i dalje će pratiti razvoj situacije u Siriji te će, ukoliko dođe do pogoršavanja sigurnosne situacije, u suradnji s hrvatskim tvrtkama i počasnim konzulom u Siriji te veleposlanstvom u Kairu poduzeti odgovarajuće mjere za zaštitu hrvatskih državljana koji se nalaze u toj bliskoistočnoj državi', poručuje MVPEI.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još