U KENIJI

Al Kaida prijeti Obaminoj baki

12.05.2011 u 23:08

Bionic
Reading

Američka TV mreža ABC News izvijestila je u četvrtak da kenijski policajci 24 sata čuvaju dom bake predsjednika Baracka Obame u Keniji, nakon što je Al Šabab, somalijski ogranak Al Kaide, zaprijetio njezinom životu

ABC navodi kako je sigurnost u kući Sarah Hussein Obama pojačana dan nakon što je u Pakistanu likvidiran Osama bin Laden, te da je broj policajaca povećan otkako je Al Šabab pojačao svoje prijetnje. Sada je angažirano dovoljno policajaca da patroliraju kroz cijelo selo Kogelo u zapadnoj Keniji, izjavio je načelnik lokalne policije.

U intervjuu ABC-u, Obamina 88-godišnja baka nije djelovala osobito zabrinuto, dapače. 'Na moj život to nije utjecalo na bilo koji način. Ako je vlada odlučila da bude više sigurnosnog osoblja, mi se slažemo s tim', rekla je ona.

CBS News je izvijestio kako mu je 'stručnjak uključen u sigurnosna pitanja' u američkom veleposlanstvu u Keniji, rekao kako ne postoje nove ili vjerodostojne prijetnje protiv 'Mame Sara'", kako zovu Obaminu baku.

CBS dodaje kako 'Al Šababova prijetnja može biti malo više od poziranja. Al Kaida i njezine podružnice objavile su brojne prijetnje nakon ubojstva Bin Ladena, od kojih su većina uopćene prijetnje odmazdom protiv Zapada i tvrdnje da skupina nastavlja biti relevantna'.