SEIZMOLOŠKO PROROČANSTVO

Rim će sutra biti sravnjen sa zemljom

10.05.2011 u 19:59

Bionic
Reading

Nismo sigurni da još stignete rezervirati let za talijansku prijestolnicu i vidjeti Koloseum do sutra, ali možda ćete ipak imati sreće i ugledati ga nekom drugom prilikom. Samouki seizmolog Raffaele Bendandi, naime, najavio je potres za 11. svibnja koji će porušiti pola Vječnog Grada

Stotine tisuća Rimljana žive u tihoj paranoji da bi se sutra ipak moglo ispuniti proročanstvo samoukog seizmologa Raffaelea Bendandija koji je umro prije 30 godina, a navodno je predvidio velik potres u Rimu za 11. svibnja 2011. Bendandi je predvidio nekoliko većih nesreća, a najveći proročanski trijumf mu je najava potresa u Friuliju 1976. u kojem je stradalo skoro 1000 ljudi.

Počast mu je odao i sam Mussolini, dodijelivši mu orden viteza, a Talijani su tim više osjetljivi na samouke seizmologe otkad ih je pogodio katastrofalan potres u L'Aquili, također predviđen mjerenjima seizmologa bez diplome.

Oko 18 posto više ljudi je za sutrašnji dan uzelo godišnji nego što je to bio slučaj na isti datum prošle godine, a u školama očekuju do 20 posto manje đaka koje će roditelji s viškom talenta za paranoju zadržati doma. U isto vrijeme iz fondacije osnovane u čast Bendandija javljaju da je riječ o urbanoj, i to vrlo urbanoj legendi. 'S apsolutnom sigurnošću mogu reći da u dokumentima Raffaelea Bendandija nema niti spomena o potresu u Rimu, niti se igdje navodi datum', izjavila je Paola Lagorio, njezina predsjednica.

Fami je, očekivano, pomoglo viralno širenje informacije o potresu putem interneta, tako da možemo slobodno zaključiti da se na neki način već dogodio. Doduše, ekskluzivno u cyberspaceu i s epicentrom na monitoru.