Svijet MEMORANDUM ZAGREBA I OTTAWE

Živite i radite u Kanadi godinu dana!

Memorandum o suglasnosti hrvatske i kanadske vlade o mobilnosti mladih, koji omogućava hrvatskim državljanima u dobi od 18 do 35 godina život i rad u trajanju do godinu dana u Kanadi, kao i kanadskim mladim državljanima u Hrvatskoj stupio je na snagu, objavilo je u utorak kanadsko veleposlanstvo u Zagrebu

'Ovaj Memorandum omogućit će da mladi Kanađani i Hrvati u dobi između 18 i 35 godina putuju, rade i žive u drugoj zemlji do godinu dana', navodi se u priopćenju kanadskog veleposlanika u Hrvatskoj Edwina L. Loughlina.

Memorandum mladim ljudima iz Kanade i Hrvatske nudi izvrsne mogućnosti za stjecanje jedinstvenih iskustava putovanja, rada i života, a kulturna razmjena predviđena ovim Memorandumom omogućit će profesionalni i osobni razvoj sudionika te dodatno poboljšati bilateralne odnose osnaživanjem veza između Kanade i Hrvatske, kaže se u priopćenju.

Kanada trenutno ima potpisan 31 bilateralni sporazum o mobilnosti mladih u sklopu programa International Experience Canada (IEC). Tijekom 2010. godine gotovo 75.000 ljudi iz Kanade i cijelog svijeta sudjelovalo je u ovom programu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još