Svijet PODRŠKA ISLAMABADU

Rasmussen: Nema alternative suradnji s Pakistanom

Zapadne vlade moraju podržati Pakistan u njegovoj borbi protiv islamističkih ekstremista u pograničnom području prema Afganistanu, rekao je u ponedjeljak glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen

Govoreći o sigurnosnom stanju u svijetu nakon ubojstva vođe Al Kaide Osame bin Ladena na pakistanskom teritoriju 2. svibnja, Rasmussen je rekao da 'nema alternative' suradnji s Pakistanom u borbi protiv terorizma.

U svom govoru na sigurnosnoj konferenciji u Atlanti u SAD-u, glavni tajnik NATO-a rekao je da cijeni dosadašnje napore pakistanske vojske u borbi protiv islamističkih militanata u pograničnom području. 'Ipak, može se još puno više učiniti', rekao je Rasmussen. 'Moramo poduprijeti one snage u Pakistanu koje shvaćaju da prava prijetnja pakistanskom društvu dolazi od terorizma i ekstremizma', dodao je glavni tajnik NATO-a.

On je priznao da otkriće da se Bin Laden godinama skrivao u Pakistanu 'postavlja puno pitanja na koja je potrebno naći odgovore', ali je dodao da je uvjeren kako je u interesu pakistanske vlade pronaći odgovore na ta pitanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još