Svijet NE ODUSTAJE

Dodik najavio mogućnost odgode referenduma

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da neće odustati od najavljenog referenduma o sudu i državnom odvjetništvu BiH što ga namjeravaju provesti vlasti RS-a, ali da bi bila moguća njegova odgoda, prenijeli su u ponedjeljak mediji u Beogradu

Dodik je, gostujući na srbijanskoj televiziji B92, izjavio da bi moglo doći do odgode održavanja referenduma za 90 dana, odnosno da bi on mogao biti održan najesen ukoliko bi u Bosni bili otvoreni novi sudski postupci za ratne zločine počinjene nad Srbima.

Govoreći o mogućnosti da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko ukine odluku o referendumu, Dodik je naveo da ta odluka onda ne bi bila objavljena u službenom glasniku RS-a te bi tako bila nevažeća.

Dodao je da bi se o tome također razgovaralo u parlamentu RS-a te da ondje postoji većina koja bi odbila zahtjev za ukidanjem referenduma.

Dodik je izrazio uvjerenost da Vijeće sigurnosti UN-a neće usvojiti polugodišnji izvještaj Inzka, u kojemu tvrdi da RS najavljenim referendumom krši Daytonski sporazum.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još