Svijet 'ISTJECANJE' RADIOAKTIVNOSTI

Novi problemi s japanskim nuklearkama

Japan je u ponedjeljak objavio da je iz nuklearke na zapadnoj obali zabilježeno minimalno 'istjecanje' radioaktivnosti, a istodobno bi druga kompanija mogla zatvoriti svoju nuklearku u središnjem Japanu zbog pojačane zabrinutosti za sigurnost nakon nedavnog razornog potresa i cunamija

Kompanija Japan Atomic Power objavila je da je zaustavila 'istjecanje' nakon što su minimalne količine zračenja otkrivene u plinu koji je iscurio iz nuklearke Tsuruga u nedjelju. Kompanija tvrdi da nije bilo utjecaja na okoliš.

Japan Atomic Power objavio je da istražuje taj slučaj koji bi mogao povećati zabrinutost javnosti oko problema s japanskim nuklearkama nakon razornog potesa i cunamija koji je pogodio nuklearku Fukušimu u ožujku ove godine.

Japanski mediji izvještavaju da bi treći po snazi japanski proizvođač energije Chubu Electric Power Co tijekom dana mogao donijeti odluku da privremeno zatvori jednu od svojih nuklearki na obali 200 kilometara jugozapadno od Tokija dok ne izgradi zid kao zaštitu od mogućih cunamija i poduzme druge mjere za poboljšanje sigurnosti. Taj bi posao trajao oko dvije godine što bi moglo dovesti do nestašice energije nakon potresa i cunamija koji su pogodili zemlju 11. ožujka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još