UNATOČ UBOJSTVU BIN LADENA

Cheney: Nije vrijeme za izlazak SAD-a iz Afganistana

08.05.2011 u 20:43

Bionic
Reading

Sjedinjene Države trebaju održati snažne veze s Pakistanom i ne bi trebale smrt Osame bin Ladena iskoristiti kao motiv za brzi odlazak iz Afganistana, rekao je u nedjelju bivši potpredsjednik SAD-a Dick Cheney

U razgovoru u emisiji 'Fox News Sunday' Cheney je rekao da je od ključne važnosti za SAD da ostane angažiran u južnoj Aziji i ne dopusti da sumnje u Pakistan, povezane sa skrivanjem bin Ladena u toj zemlji, naruše taj strateški odnos.

'Ako se okrenemo i udaljimo od Pakistana, Afganistana ili tog dijela svijeta općenito, bojim se da ćemo kasnije naići na nevolje. Mi imamo interes u onome što se događa u tom dijelu svijeta', rekao je Cheney.

'Mi se moramo brinuti za taj interes i čuvati naše strateške kapacitete tamo. Mislim da moramo održavati odnose, djelatne odnose, s Pakistanom, Afganistanom i ostalima. Ne mislim da bi trebali požuriti prema izlazima', rekao je Cheney.

Cheney je bio ministar obrane SAD-a tijekom prve invazije SAD-a na Irak a kao potpredsjednik u vladi Georgea W. Busha bio je aktivno uključen u definiranje vojne strategije SAD-a u 'ratu protiv terorizma'.