'TOP 10' 21. STOLJEĆA

Bin Laden zasjenio princa Williama i Kate

06.05.2011 u 12:48

Bionic
Reading

Britansko kraljevsko vjenčanje postalo je jednom od deset najatraktivnijih novinskih priča 21. stoljeća, ali je, što se medijskog pokrivanja tiče, ostalo u sjeni smrti Osame bin Ladena, doznaje se iz istraživanja Global Language Monitora

Manje od tjedan dana nakon što je američki predsjednik Barack Obama objavio da su američki specijalci u Pakistanu ubili vođu Al Kaide, priča o Bin Ladenu je skupila više od 84 milijuna navoda u svjetskom tisku i elektroničkim medijima, društvenim mrežama i internetu, čime je dospjela na treće mjesto najveće priče 21. stoljeća.

Za razliku od Bin Ladena, princ William i Kate Middleton su skupili 63 milijuna rečenica u svjetskom medijskom prostoru, plasiravši se na tek peto mjesto.

'Top 10' priče u svijetu 21. stoljeća dosada su: Uspon Kine (300 milijuna medijskih navoda), Izbor Baracka Obame za predsjednika, Smrt Osame bin Ladena, Wikileaks, Britansko kraljevsko vjenčanje, Smrt Michaela Jacksona, Napadi na SAD 11. rujna 2001., Japanski potres/tsunami/nuklearna nesreća, Proljetni ustanci u arapskim zemljama, Globalna gospodarska kriza.