Svijet HRVATSKI NARODNI SABOR

'BiH se nalazi u najdubljoj krizi još od rata'

  • Autor: An. S.
  • 6.5.2011 10:50:02
  • 6.5.2011 8:48:29

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana je prva sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH nakon održavanja HNS-a pod predsjedanjem Dragana Čovića u četvrtak 5. svibnja

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH razmotrilo je aktualnu političku situaciju u BiH, ocjenjujući je najdubljom političkom i institucionalnom krizom od rata, kaže se u priopćenju.

Iako je politička kriza, nastavljaju dalje, permanentno stanje, sada imamo i institucionalnu krizu koja je prouzročena djelovanjem grupe stranaka koje su suprotno zakonu i ustavu prišle 'uspostavi vlasti' u Federaciji BiH, što je već onemogućilo i uspostavu vlasti na razini BiH do današnjeg dana.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH smatra da je vrhunski prioritet žurna uspostava zakonodavne i izvršne vlasti na razini BiH i, paralelno s tim, vraćanje u zakonske i ustavne okvire vlasti u Federaciji BiH, sastavljene od političkih subjekata koji predstavljaju većinski izborni legitimitet svakog naroda u Federaciji BiH.

Zadržavanje postojećeg stanja udaljava nas sve više od dobrog rješenja. Predsjedništvo HNS-a BiH očekuje da međunarodna zajednica, konkretno OHR, da svoj konstruktivan doprinos, jer je to preduvjet za uspješno rješavanje političke i institucionalne krize.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još