PREKINUTE TELEKOMUNIKACIJE

Vojska provaljuje u kuće i privodi građane u Damasku

05.05.2011 u 10:13

Bionic
Reading

Stotine sirijskih vojnika pod punom borbenom opremom ušle su tijekom noći u Sakbu, pregrađe glavnog grada Damaska, gdje je vojska provaljivala u kuće i privodila građane, rekao je u četvrtak jedan od stanovnika

'Oni su prije ulaska prekinuli komunikacije. Tamo nema nikakvog otpora. Mirni prosvjedi u Sakbi rezultirali su uhićenjima', rekao je Reutersu stanovnik koji je želio ostati anoniman.

Tisuće ljudi u prošli petak su u Sakbi sudjelovale u prosvjedima, tražeći odlazak predsjednika Bašara al-Asada.

Sto tenkova i transportera kod Al-Rastana

Stotinu tenkova i oklopnih transportera nalazi se u srijedu navečer na autocesti između Homsa i Hame na ulazu u mjesto Al-Rastan, u središtu Sirije, rekao je aktivist za ljudska prava iz tog grada.

'Pojačanja se i dalje raspoređuju na sjevernom ulazu u Al-Rastan i, prema procjenama, ima stotinjak tenkova i oklopnih transportera na autocesti između Homsa i Hame', rekao je on agenciji France presse.

'Vojska već tri dana šalje pojačanja na sjeverni ulaz u Al-Rastan', uporište prosvjeda, rekao je taj aktivist tijekom jutra.

Stanovnici Al-Rastana prije nekoliko su tjedana srušili kip bivšeg predsjednika Hafeza al-Asada, oca sadašnjeg predsjednika Bašara el-Asada, koji ga je naslijedio 2000.