Svijet DAGESTANSKA FRONTA

U Češkoj prve optužnice za potporu teroristima

Češka policija optužila je osmero stranaca s legalnim boravkom u toj zemlji za pomaganje teroristima, radikalnoj fundamentalističkoj islamskoj organizaciji Džamat šarijat, koja se naziva i Dagestanska fronta

'To je prvi put u Češkoj da je primijenjen zakon protiv potpore teroristima', rekao je u utorak na konferenciji za novinare šef češke policije Petr Lesi.

Policija je 6. travnja uhitila šestoricu pripadnika te organizirane skupine, a dvojica su još na slobodi, u Njemačkoj, rekao je Lesi.

Sedmero stranaca, dvojica državljana Bugarske i petero iz Moldavije i ruske republike Dagestana, optuženo je za falsificiranje osobnih i putnih isprava koje su prodavali na crnom tržištu, a novac slali u Dagestan za financiranje terorističkih akcija, tvrdi češka policija.

Osmi član skupine, Čečen, optužen je za falsificiranje novca i nedopušteno držanje oružja.

Neki od njih prošli su obuku u logorima u Afganistanu i Pakistanu. Falsifikati dokumenata bili su vrlo uspješni. Mogli su osobi stvoriti sasvim novi identitet. Rutinske policijske kontrole teško bi otkrile da je riječ o falsifikatu', rekao je novinarima šef Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala u češkoj policiji Robert Šlahta.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još