Svijet NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE

Porasla Obamina popularnost u SAD-u

Ubojstvo Osame bin Ladena značajno je poboljšalo imidž američkog predsjednika Baracka Obame, kao i stajalište američkih državljana o njegovoj sposobnosti rukovođenja zemljom te naporima da se suoči i bori s terorizmom, pokazali su rezultati istraživanja Reuters/Ipsosa objavljeni u utorak

Četiri od 10 ispitanih Amerikanaca izjavili su da imaju bolje mišljenje o Obami nakon uspjele vojne operacije u Pakistanu u kojoj je ubijen Bin Laden, osoba koja je stajala iza terorističkih napada na New York i Washington 11. rujna 2001.

No porast Obamine popularnosti nakon Bin Ladenove smrti mogla bi biti kratka vijeka, s obzirom na to da se očekuje fokusiranost birača na gospodarstvo i sve veću nezaposlenost u zemlji, što će biti dvije najvažnije odrednice tijekom izborne kampanje 2012.

Promatrači smatraju kako ne mora značiti da će rast njegove popularnosti zbog operacije u Pakistanu potrajati do izbora, no ovakav događaj mogao bi Obami donijeti bodove kao sposobnom vojnom vođi, što bi moglo "ušutkati" republikance koji Obamu neprestano pokušavaju prikazati neodlučnim i nesposobnim kada je nacionalna sigurnost u pitanju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još