PROVOKACIJA ILI OZBILJNA PRIJETNJA?

Uhićena petorica mladića kod nuklearne elektrane

03.05.2011 u 12:40

Bionic
Reading

Petorica muškaraca iz Londona uhićena su u ponedjeljak u popodnevnim satima nedaleko od nuklearne elektrane Sellafield na sjeverozapadu Engleske, javlja BBC. Zadržani su u pritvoru zbog sumnje da su željeli počiniti teroristički napad

Petorica muškaraca u dvadesetim godinama s londonskim adresama namjerila se na nuklearku Sellafield nadomak Cumbrije u Velikoj Britaniji. Što su točno smjerali, još nije poznato.

Scena se odigrala u ponedjeljak u pola pet popodne, kada je grupi zaustavljeno vozilo te su muškarci nakon kontrole uhićeni i odvedeni u pritvor policijske postaje u Carlisleu. Sljedeće jutro premješteni su u zatvor u Manchesteru. Zadržani su iza rešetaka na osnovi paragrafa 41 zakona o terorizmu koji omogućava policiji zadržavanje osoba u pritvoru do 48 sati bez podizanja optužnice ukoliko postoji sumnja o mogućem terorističkom djelovanju.

Istragu vodi antiteroristička policijska postrojba, a cesta na kojoj su zaustavljeni bila je zatvorena za promet na kraće vrijeme. Također, iz policije javljaju da eventualna veza s ubojstvom Bin Ladena još uvijek nije utvrđena.