Svijet CARLA DEL PONTE

'Hrvatska mora prihvatiti presude generalima'

Presude hrvatskim generalima razmjerne su počinjenim zločinima i Hrvatska ih mora prihvatiti, rekla je nekadašnja glavna tužiteljica Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji Carla del Ponte u intervjuu za novosadski Dnevnik

U kratkom intervjuu za 'Dnevnik' ona je komentirala pitanje nepravomoćne presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. 'Suđenje u povodu i presuda Gotovini razmjerni su tim počinjenim ratnim zločinima', rekla je i dodala: 'I Hrvatska mora prihvatiti tu presudu. No za konačnu odluku, zasad, još moramo pričekati žalbeni postupak'.

Budući da je za sarajevski tjednik 'Oslobođenje' Del Ponte nedavno rekla kako vjeruje da će i Ratko Mladić biti uhićen, Dnevnik je pitao na temelju čega je to procijenila, te je li bila u kontaktu s današnjim glavnim tužiteljem Sergeom Brammertzom.

'To je moja osobna procjena i nakon uhićenja (optuženika za ratne zločine Radovana) Karadžića mislim da srbijanska vlada ima stvarnu političku volju da uhiti Ratka Mladića, ali je sad problem locirati ga u pravo vrijeme da bi mogla i uhititi. Mladić se nalazi u Srbiji, jer samo tu može uživati zaštitu koju još ima zahvaljujući mnogobrojnim prijateljima i pristalicama', ocijenila je Del Ponte.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još