'NAJZELENIJI' GRADOVI

Glavni grad Floride - carstvo pušača trave

30.04.2011 u 08:02

Bionic
Reading

U poplavi istraživanja o stopama rasta, konkurentnosti, nezaposlenosti i inim ekonomskim razočaranjima prenosimo jedno zaista zanimljivo koje je napravio The Daily Beast, sestrinski site uglednog tjednika Newsweek, o američkim 'zelenim' metropolama koje žive u maglama dima marihuane.

U top 10 su ušli studentski gradovi i oni s blagim zakonima prema korištenju marihuane. Istraživanje se temeljilo na drugim istraživanjima o konzumaciji droga u SAD-u, ali i podacima o uhićenjima te ostalim parametrima.

Pobjednik je Tallahassee, glavni grad savezne države Florida. Mjesto je slavno po brojnim fakultetima, pa svakako nije iznenađenje što je perjanica 'travarske' industrije u SAD-u. Drugo mjesto po istraživanju Daily Beasta zauzeo je Boston, također grad na čijem se području nalaze brojni koledži i fakulteti, te nije čudno što je ušao na listu američkih zelenih gradova.

Zatim slijedi Portland u Oregonu u kojem se godišnje održava Hempstalk festival na kojem se zagovara dekriminalizacija 'žiže'. Zatim slijedi Boulder u saveznoj državi Colorado. U toj američkoj državi je legalizirana upotreba 'gandže' u medicinske svrhe, a Boulder je poznat kao jedan od najliberalnijih gradova u Coloradu koji su obožavali hipiji u kasnim šezdesetih godinama, a u njemu je lociran glavni kampus Sveučilišta Colorado.

Peti je Detroit koji ima poprilično liberalne zakone po pitanju konzumacije 'žiže', zatim slijedi Burlington u državi Vermont, pa Albany i New York u saveznoj državi NewYork slijedi Bozeman u Montani i na koncu Eureka u Kaliforniji.